Ο Δημήτρης Μπουράντας στο εργαστήριο Καλών Τεχνών Γλυφάδας

dimitris-mpourantasΜε οργανωτή το Πολιτιστικό Οργανισμό ΑRTHINA, πραγματοποιήθηκε, στις 30 Απριλίου, με μεγάλη επιτυχία στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ η ομιλία του Ακαδημαϊκού ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ καθηγητή του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναγνωρισμένου συγγραφέα («Όλα σου τα’ μαθα μα ξέχασα μια λέξη», «Επί σκηνής πρόβα», «Το Γράμμα της Ελπίδας») με θέμα «Αξίες ως πυξίδα α-τομικής και κοινωνικής διεξόδου από την κρίση».


Στο κατάμεστο χώρο του Εργαστηρίου, η παρουσία των ανθρώπων του πνεύματος και των γραμμάτων, γνωστών καλλιτεχνών, λογοτεχνών και φιλοτέχνων ήταν εμφανής. Ο κ. Μπουραντάς, με τον άμεσο και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο του, έδωσε μια άλλη διάσταση στη παθογένεια της σημερινής τραγικής πραγματικότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά κυρίως τα μέσα τους τρόπους και τη φιλοσοφία που θα φέρει ένα καλλίτερο αύριο.


Ο καταξιωμένος ακαδημαϊκός δάσκαλος χρόνια τώρα έχει εισπνεύσει όλα όσα, ιδιαίτερα τώρα ανησυχούν και ταλαιπωρούν όλους μας. Μέσω των γραπτών του ορθώνει τη τρανή συμβολή του με προωθήτριες δυνάμεις την αδάμαστη θέληση, το απεριόριστο πνεύμα, την απλότητα, τη σαφήνεια, την αντικειμενικότητα, αρετές που τον αναδεικνύουν σε αυθεντικό και καταξιωμένο εκπρόσωπο των χαμένων αξιών.


Η παρουσίαση του ομιλητή έγινε από τους Μιχαήλ Αγγελάκη (Πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού ΑRTHINA) και Δημήτρη Ζάχο (Δημοσιογράφου – εκ-δότη του περιοδικού "Αφιερώματα".).


Η εκδήλωση στον ιδιαίτερα φιλόξενο και διακοσμημένο με έργα τέχνης χώρο του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Γλυφάδας και η δεξίωση που ακολούθησε άφησε σε όλους άριστες εντυπώσεις.